En daar stond ik dan in de eerste //www.yasalsa.nl/proefles. Ik had enorm hoge hakken aangetrokken. T was tenslotte een Latin dans, en die danste je op hakken. Althans, dat was wat ik dacht. De basis van de merengue was lastig. En ik voelde me een sukkel. Ik zei: dit is echt stom (want aan de rest laten weten, dat ik iets niet kon, was geen optie) Ik had de indruk dat iedereen zag, dat ik het niet kon en voelde me een lozer.

Zoals jullie weten, ben ik gelukkig toch doorgegaan. Tijdens de eerste les was het al een stuk makkelijker. En na les twee voelde ik me zeker genoeg om naar mijn eerste salsadansavond te gaan in plaats van naar de discotheek.

En zo volgende na mijn eerste dansles, mijn eerste dansavond. Wow, wat een ervaring. Ik werd door een van de teamleden van Amanné vrij snel ten dans gevraagd. Keurig op een merengue, zodat ik alle pasjes en bewegingen goed kon oefenen. Nu anderen gezien hadden dat ik kon dansen, werd ik nadat hij me keurig naar mijn plek had terug gebracht en een praatje met me maakte al vrij snel door een andere jongeman gevraagd. Wat een challenge. Maar ik durfde geen nee te zeggen. En ik hoorde te laat wanneer een nummer was afgelopen. Ook wist ik niet hoe je dan kon zeggen, dat je wilde stoppen. Je moet je voorstellen, dat ik op dat moment net de basis van de merengue had geleerd en twee figuurtjes. En tijdens deze avond werd salsa, merengue, Son Montuno, Antilliaanse wals en meer gedraaid.

Maar toch volgde na danspartner twee, danspartner drie, vier, etc. Ik hield natuurlijk de tel bij. En aan t eind van de avond had ik maar liefst met zeven verschillende mannen gedanst. Dit voelde zo anders als een avondje in de disco. Het samen dansen maakte me blij. En toch schaamde ik me een beetje. Waarom? Dat vertel ik jullie in mijn volgende blog.

*Hoe was jouw eerste dansles ervaring?
*Wanneer ging jij voor het eerst naar een feestje?

 

Trek je stoute schoenen aan en:

Volg een //www.yasalsa.nl/proefles

Of schrijf je direct in:
Kijk hier of er een actie loopt voor beginners
Of schrijf je in voor de normale cursus