Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om op dansles te gaan. De één ontdekte op vakantie de dans en wilde deze ook leren, de ander wil gewoon lekker actief bezig zijn, weer een ander werd gewoon meegenomen door een vriend(in) of danst al vanuit zijn roots, maar wil ook meer leren.

Voor mij begon het in de discotheek. Met een dansvriend, ging ik heerlijk uit mijn bol op allerlei Dance muziek. Tijdens één van de uitgaansavonden, die ik dus het liefst dansend doorbracht, nodigde hij me uit om samen op salsa les te gaan. Wat, zei ik? Ik had op dat moment nog nooit van Salsa gehoord.

Had je mij in die tijd een folder op straat gegeven, had ik hem waarschijnlijk niet eens aangenomen en je boos aangekeken. Welke gek, denkt nou dat ik wil samen dansen, me wil laten leiden door een man. Ik, zelfstandige Nederlandse vrouw. Mijn ervaringen met het stijldansen rond mijn 12de waren ook niet inspirerend.

Maar dankzij het enthousiasme van mijn danspartner en omdat ik dacht: ach, 1 cursus en daarna gewoon weer wat anders, liep het toch anders. Want na les twee onder de bezielende leiding van Lina Domacassé (Amanné), was ik om. Het begon met elke vrijdag naar een feestje en al snel werd het elke avond naar dansles. Leiden of volgen. Het maakte me niet uit, als ik maar mocht dansen.

En zo begon mijn passie, die mijn leven veranderde.  Maar toch vond ik de eerste keer niet leuk. Waarom niet vertel ik je in mijn volgende blog.

*Ik ben benieuwd hoe jij bent begonnen. 
*En weet je nog hoe de eerste les was? 

 

Of moet je nog beginnnen. Grijp dan nu je kans:

Volg een //www.yasalsa.nl/proefles

Of schrijf je direct in:
Kijk hier of er een actie loopt voor beginners
Of schrijf je in voor de normale cursus